Продлевается также запрет на осуществление операций по купле-продаже инвалюты / news.ub.ua

Національний банк України продовжив до вересня обмеження на продаж готівкової валюти для фізичних осіб на рівні 15 тис. грн.

Про це йдеться в постанові Нацбанку №328, яка набуває чинності з 1 червня і діє до 1 вересня.

Читайте такожНацбанк купив $215 млн на валютному міжбанку

Відео дня

Постанова також продовжує обмеження на зняття грошових коштів в іноземній валюті з поточних і депозитних рахунків клієнтів через каси і банкомати в межах до 15 тис. грн на добу на одного клієнта (у еквіваленті за офіційним курсом).

Згідно з постановою, на 3 місяці продовжується дозвіл резидентам здійснювати погашення кредитів у іноземній валюті не раніше терміну, передбаченого договором.

Постанова передбачає продовження дії норми, що передбачає встановлення нульової ставки резервування коштів за договорами про залучення банками коштів у іноземній валюті від нерезидентів на строк до 183 календарних днів.

Триває також заборона на здійснення операцій з купівлі-продажу інвалюти на міжбанківському валютному ринку без поставок валют.

Крім цього, нормативний акт призупиняє випуск банками депозитних сертифікатів. 

Як повідомляв УНІАН, Нацбанк з 28 лютого встановив низку обмежень на валютному ринку. Зокрема, регулятор дав банкам право у разі дострокового зняття коштів із валютних рахунків повертати їх у гривні за курсом банку на день проведення такої операції, а також зобов'язав банки обмежити видачу коштів з валютних рахунків через каси і банкомати до 15 тис. грн на клієнта на добу, виходячи з офіційного курсу НБУ.