Шлапак признал, что смена руководителей местных налоговых органов не решила проблем / gigamir.net

Кабінет міністрів України змінив керівників місцевих податкових органів у 24 регіонах з 27, заявив під час виступу у Верховній Раді міністр фінансів Олександр Шлапак.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, «що стосується кадрових призначень на місцях, з 27 регіонів у 24 ми змінили керівників. Можливо, далеко не в кожному регіоні на кращих».

«Якщо у вас є претензії до людей, які керують на місцях у податковій, - звертайтеся в уряд, ми це уважно розглянемо», - додав він.

Відео дня

Шлапак також відзначив, що уряду вдалося припинити роботу податкових майданчиків, які створювалися з метою мінімізації податкових зобов'язань, проте на їх місці з'явилися підпільні центри конвертацій. «Що стосується роботи податкової, то єдине, чим ми можемо зараз похвалитися, це тим, що зупинили роботу податкових майданчиків. На жаль, на їх місце прориваються так звані «податкові партизани». Це те, за що ми критикуємо Білоуса, і намагаємося разом виправити ситуацію», - сказав міністр.

Читайте такожГолова антикорупційної комісії розповів про тіньові схеми на кордоні

Як повідомляв УНІАН, на початку березня Кабінет міністрів ухвалив рішення ліквідувати Міністерство доходів і зборів України, підпорядкувавши утворені на базі міністерства державну податкову і митні служби Міністерству фінансів України.

Куратором податкової було призначено Ігоря Білоуса, митниці - Віталія Науменка, а куратором служби фінансових розслідувань - Володимира Хоменка.

Наприкінці травня уряд ухвалив рішення створити найближчим часом Державну фіскальну службу, об'єднавши податкову і митну служби. Також до її складу тимчасово увійде служба фінансових розслідувань, яку планують відокремити у самостійний орган.

Читайте такожУ Міндоходів сказали, коли створять службу фінрозслідувань

Міністр фінансів Шлапак раніше заявив, що Міністерство доходів і зборів, що перебуває у стадії ліквідації, не робить адекватних кроків з припинення надходження на територію України товарів контрабандним шляхом і ліквідації «сірих схем». Крім того, він назвав роботу міністерства напівпрозорою, відзначивши, що громадськість не впливає на ухвалення рішення і не бере участі у вирішенні конфліктних ситуацій.