В Китае инфляция значительно ускорилась / uk.wikipedia.org

У травні 2014 р. споживчі ціни в Китаї виросли на 2,5% порівняно з тим же періодом минулого року, свідчать дані Державного статуправління КНР.

Таким чином, темпи підвищення цін прискорилися в порівнянні з квітневим рівнем, який становив 1,8% і був найслабшим за 1,5 року, до максимуму за 4 місяці, пишуть "Ведомости".

Читайте такожМВФ прогнозує зростання ВВП Китаю в цьому році на рівні 7,5%Аналітики прогнозували менш істотне посилення темпів інфляції в травні - до 2,4%.

Відео дня

Прискорення інфляції сприяло, зокрема, подорожчання продуктів харчування: зростання цін на них склало 4,1% проти 2,3% місяцем раніше. Споживчі ціни без урахування продуктів харчування зросли в травні на 1,7% (1,6% у квітні). Низький інфляційний тиск (зростання цін залишається істотно менше планових 3,5% на цей рік) дозволить Народному банку Китаю при необхідності пом'якшити кредитно-грошову політику, щоб підтримати економіку країни.

Читайте такожКитай готовий співпрацювати з новим президентом України Темпи зростання економіки КНР, як очікують експерти, складуть 7,3% у поточному році, тобто, будуть нижче цільового показника 7,5%.