Bank of America ждет штраф в размере $17 млрд  ZN.UA

Переговори Міністерства юстиції США і Bank of America (BofA) про розмір компенсації за порушення під час операцій з іпотечними облігаціями зайшли в глухий кут, пишуть Вести.Экономика з посиланням на New York Times.

Переговори між Мін'юстом і фінорганізацією були припинені 9 червня, коли Bank of America запропонував заплатити близько $12 млрд штрафу у рамках досудового врегулювання претензій. Однак міністерство відкинуло пропозицію, вимагаючи компенсацію у розмірі $17 млрд.

У березні банк виплатив штраф на суму в $9,5 млрд, щоб завершити аналогічний розгляд Федерального агентства житлового фінансування (FHFA).

Відео дня

Звинувачення були пов'язані з тим, що банки вводили іпотечні агентства Fannie Mae і Freddie Mac в оману, продаючи їм цінні папери на основі іпотечних кредитів, ймовірність дефолту за якими була дуже високою.

JPMorgan Chase & Co. заплатить рекордну суму в $13 млрд владі США для припинення розслідування щодо махінацій, пов'язаних з продажем іпотечних облігацій до 2008 р.

Читайте такожСША звинуватили 16 банків у махінаціях з відсотковою ставкою

Примітно, що JPMorgan встановив рекорд серед банків США за видатками на судові розгляди, сума яких за п'ять років з 2008 по 2013 рр. перевищила $18 млрд. Банк вже був оштрафований владою США і Великобританії на суму в $920 млн у справі "Лондонського кита" Бруно Іксиля, дії якої завдали збитків в $6 млрд.