В три крупные страховые компании до 15 июля введут временные администрации / Фото УНИАН

Національна комісії з регулювання ринків фінансових послуг планує до 15 липня ввести тимчасові адміністрації до трьох великих страхових компаній, які є учасниками ринку ОСАГО.

Про це на прес-конференції заявив голова комісії Максим Поляков.

«Впродовж місяця планується введення попередньо трьох тимчасових адміністрацій у великих компаніях, де є найбільші проблеми, де виводиться капітал, де ми розуміємо, що компанії змінили акціонерів, які не мають планів розвитку. Це дуже великі страхові компанії - учасники ринку ОСАГО, щодо них до 15 липня будуть введені тимчасові адміністрації, щоб зупинити виведення грошей», - сказав він.

Відео дня

За словами Полякова, тимчасові адміністрації будуть введені також для того, щоб у разі банкрутства цих страховиків вся відповідальність не була перекладена на Моторне (транспортне) страхове бюро України.

Читайте такожУ страховій компанії "Оранта" продовжили роботу тимчасового адміністратора

Як повідомляв УНІАН, страховики України в першому кварталі 2014 року порівняно з аналогічним періодом 2013 року скоротили збір валових страхових премій на 35,6% - до 5,267 млрд грн. Загальна кількість страхових компаній станом на 31 березня становила 404, зокрема 61 «лайфову» компанію. 

Читайте такожКапіталізація страхового ринку України складає 65 млрд гривень

Національна комісії з регулювання ринків фінансових послуг планує до кінця року вивести зі страхового ринку 7-10% компаній, які займаються схемним страхуванням, а також тих, які не ведуть страхової діяльності.