Яценюк обещает публичные консультации по зоне свободной торговли с ЕС / Фото УНИАН

Україна готова провести публічні консультації щодо імплементації пунктів угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом для того, щоб зняти всі упередження з цього питання для російської сторони. 

Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Відео дня

«Ми готові провести публічні консультації. Нехай нам росіяни скажуть, у чому є ризики для них», - сказав Яценюк. Він зазначив, що коли Україна вступала до Світової організації торгівлі (СОТ), вона зіткнулася з такими ж висновками російської сторони, спрямованими на те, щоб не вступати до СОТ.

«Росія як завжди нервово реагує на інтеграцію України з ЄС. Але заява Росії про те, що вони закриватимуть ринок для українських товарів, якщо Україна підпише Угоду, не має ніякої підстави. Щоб зняти будь-які упередження з цього питання – ми готові провести публічні консультації щодо імплементації угоди. Але технічні», - сказав Яценюк. 

Читайте такожУгода про асоціацію в частині ЗВТ почне працювати восени після ратифікації Радою

Крім того, глава уряду підкреслив, що Угода про зону вільній торгівлі з ЄС є, по суті, планом реформ української економіки, спрямованим на перегляд структури економіки України й підвищення якості українських товарів. 

Читайте такожЄвропа переконує Росію, що асоціація з Україною не заважає угодам в рамках СНД

Як повідомляв УНІАН, економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, що передбачає створення Зони вільної торгівлі, буде підписана 27 червня в Брюсселі за участю президента України Петра Порошенка.