Депутаты снизили требования для заключения налогового компромисса / regioninvest.by

Ухвалення закону про податковий компроміс, що передбачає амністію податкових зобов'язань підприємств в обмін на добровільну сплату частини цих зобов'язань, може принести до державного бюджету до 10 млрд грн.

Про це в коментарі УНІАН повідомила народний депутат, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Оксана Продан (УДАР).

«За оцінками Міністерства фінансів, це може бути до 10 млрд грн додаткових надходжень до бюджету», - сказала Продан.

Відео дня

Вона також відзначила, що депутати під час підготовки законопроекту до другого читання знизили вимоги для укладання податкового компромісу. Зокрема, законопроект тепер передбачає можливість компромісу за операціями, здійсненими до 1 квітня 2014 року, а обов'язкова до сплати частина зобов'язань знижена з 15% до 10%.

«Був бізнес, який наполягав на нульовій ставці, були такі, які погоджувалися на 15%. Знайшли такий компромісний відсоток», - пояснила Продан.

Крім того, буде продовжено термін застосування компромісу до 90 днів від дня набуття чинності законом і внесено низку інших змін.

«Додатково ми внесли зміни до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення і закону про судочинство з тим, аби до кримінальної чи адміністративної відповідальності не залучали суб'єктів за дії, які закриті податковим компромісом», - сказала депутат.

Як повідомляв УНІАН, 19 червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань за податком на прибуток підприємств і податком на додану вартість у разі застосування податкового компромісу (№ 4930).

Метою законопроекту є звільнення платників податків від фінансової кримінальної та адміністративної відповідальності за умови сплати незадекларованих платежів за податком на додану вартість і податком на прибуток підприємств.

Верховна Рада може ухвалити закон в другому читанні та в цілому на наступному пленарному тижні, запланованому на 22-25 липня.