Фото УНІАН

У відновленні пошкодженої інфраструктури Донецької та Луганської областей повинні взяти участь і так звані олігархи.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку під час брифінгу на горі Карачун у Слов`янську висловив прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк.

“Переконаний, що в таких умовах всі повинні скинутись, всі повинні дати гроші для того, щоб відновити мережі, відновити інфраструктуру і відновити життя на Донбасі”, - сказав Яценюк, відповідаючи на питання про можливість і необхідність залучення так званих олігархів до процесу відновлення Донбасу. 

Відео дня

Читайте такожАхметов і Новинський через 7 років об'єднали свої гірничо-металургійні активи

За словами прем`єра, за попередніми оцінками, обсяг завданої шкоди всім об`єктам Донецької та Луганської областей становить 8 млрд грн. 

При цьому зазначив Яценюк, з огляду на продовження бойових дій збитки будуть збільшуватись. 

“Попередні оцінки, які в нас були, це з першого погляду, 8 млрд грн. На Донецьк і Луганськ. Але так як військовий конфлікт іде далі, я думаю, що 8 млрд грн вистачить у кращому випадку на пару місяців”, - сказав Яценюк.

Прем`єр зауважив, що завтра, 17 липня, він презентує проект змін до держбюджету, де передбачатимуться кошти для фінансування відновлювальних робіт на Донбасі.

Крім цього, за словами Яценюка, у вересні буде проведена донорська конференція інвесторів з Європейського союзу.

Читайте такожЛуценко: Заклики «не бомбити Донбас» - дозвіл на продовження тероризму на сході

“Ми очікуємо, що у вересні буде проведена донорська конференція. Ми очікуємо допомоги наших західних партнерів у відновленні Донбасу, відновлення інфраструктури, і забезпечення робочими місцями”, - сказав Яценюк.

Він додав, що з ЄС прибуде місія, яка оцінить ступінь руйнувань. 

“Після цього ми спільно погодимо ті обсяги фінансування і технічної допомоги, які ми повинні отримати у вересні”, - підсумував Яценюк.