Александр Шлапак на пресс-конференции для СМИ / uacrisis.org

Кабінет міністрів України має намір провести секвестр державного бюджету на цей рік, в основі якого буде використано прогноз макропоказників падіння ВВП на 6-6,5% при інфляції близько 19%.

Читайте такожМінфін пропонує урізати бюджет на 40 млрд гривень

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні журналістам міністр фінансів Олександр Шлапак після засідання уряду.

Відео дня

«Макропоказники буде змінено. ВВП ми очікуємо близько 6-6,5%. Інфляцію – близько 19%. А дефіцит бюджету прагнутимемо тримати до останнього. Якщо доведеться, підніматимемо не більше ніж на півпроцента. Але поки не плануємо», - сказав Шлапак.

Разом із тим, міністр зазначив, що на сьогоднішньому засіданні проект не був прийнятий і уряд повернеться до його розгляду завтра. «Нічого не прийнято, завтра буде прийнято», - сказав Шлапак і додав, що це можливо на позачерговому засіданні Кабміну.

Також міністр фінансів запевнив, що в проекті змін до держбюджету не передбачено скорочення соціальних витрат.

«Статті соціальних витрат для людей не зачіпаємо. Соціальні програми ми не чіпаємо. Ми все залишаємо. Якщо говорити про соціальні фонди, там є скорочення, це правда, - сказав Шлапак. - скорочуватимемо програми по міністерствах і відомствах. Але соціальні й силові міністерства ми не чіпали, а що запропонує завтра уряд, я не знаю».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 липня, перед засіданням уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що розрив держбюджету на 2014 рік на даний момент становить 14,5 млрд грн і уряд має намір провести секвестр бюджету.

Діючий бюджет на 2014 рік передбачає зниження ВВП на 3% при інфляції 12-14%, дефіцит обсягом 68,5 млрд грн і держборг не вище 664 млрд грн, або 43,6% ВВП.