Суд / Фото : job-sbu.org

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення колишніми посадовими особами державного "Родовід Банку" збитків на суму понад 250 млн грн, повідомляється на сайті прокуратури.

Згідно з повідомленням, Генпрокуратура встановила, що посадові особи "Родовід Банку" за відсутності відповідних повноважень уклали з приватним товариством депозитний договір за суттєво завищеними відсотками.

Читайте також«Родовід Банк» в першому півріччі збільшив збиток у 34 рази

Відео дня

«Внаслідок таких незаконних дій банк, що має державну частку, виплатив понад чверть мільярда гривень зайвих відсотків, чим завдано збитків банку в особливо великих розмірах», - йдеться в повідомленні відомства.

За результатами перевірки за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі до 12 років.

Довідка УНІАН. «Родовід Банк» (Київ) працює на ринку України з 1990 року та входить до групи великих банків. У 2009 році банк був докапіталізований за участю держави, внаслідок чого Міністерство фінансів України стало власником 99,9907% акцій банку.

14 вересня 2011 року Кабінет міністрів України своїм розпорядженням створив на базі «Родовід Банку» санаційний банк, головними завданнями якого є продовження роботи щодо повернення власних активів; робота з проблемними активами державних банків і банків, капіталізованих за участю держави.