Премьер предлагает создать единую службу финансовых расследований / Фото УНИАН

Кабінет міністрів України має намір ліквідувати податкову міліцію і вже наступного пленарного тижня внести на розгляд парламенту проект закону про створення єдиної цивільної служби фінансових розслідувань.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив у ході засідання уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк

«Рішення, на яке чекала вся країна, – це ліквідація податкової міліції і ліквідація інших органів влади, які здійснювали перевірки суб'єктів підприємницької діяльності. До парламенту вноситься законопроект про створення служби фінансових розслідувань, - сказав глава уряду. – Ми пропонуємо створити єдину цивільну службу фінансових розслідувань і поставити крапку в питанні хабарництва в правоохоронних органах».

Відео дня

Читайте такожКабмін хоче передати податок на нерухомість і єдиний податок місцевим бюджетам

За словами Яценюка, уряд вивчив аналогічний досвід США, Швеції і Грузії. «І ми просили б парламент підтримати і проголосувати цей законопроект, - сказав Яценюк. - Наступного тижня розглядаємо скасування податкової міліції і створення служби фінрозслідувань».

При цьому Яценюк звернувся до парламентаріїв з проханням якнайшвидше повернутися до роботи. «У відпустку підемо після обрання нової Верховної Ради», - сказав прем'єр.