ВР отсрочила внедрение спецсчетов НДС / Фото УНИАН

Система спеціальних рахунків з податку на додану вартість, передбачена урядовою концепцією податкової реформи, почне роботу з початку 2015 року, якщо до цього часу вона буде істотно перероблена.

Про це в коментарі УНІАН заявила народний депутат, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Оксана Продан.

«Ми відклали цю норму і домовилися з урядом відпрацювати цю систему. Те, що подав уряд, абсолютно не спрощує адміністрування, хоча в концепції податкової реформи заявлено таке спрощення», - заявила Продан.

Відео дня

За її словами, Рада ухвалила закон, що передбачає введення спецрахунків з ПДВ, не чекаючи доопрацювання системи та необхідністю ухвалення термінових змін у бюджет.

Депутат також повідомила, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підтримав необхідність переробки цієї системи до її набуття чинності.

«Систему спецрахунків з ПДВ вставили у зміни до бюджету і податкового кодексу під цей бюджет на фінансування АТО. Ми не могли не проголосувати, але ми відклали цю норму і домовилися з прем'єром відпрацювати цю систему», - сказала депутат.

Читайте такожУ червні підприємцям відшкодували ПДВ на 4,7 млрд гривень

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 31 липня ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу, яким, зокрема, передбачено створення спеціальних рахунків для адміністрування податку на додану вартість.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що необхідно ввести спеціальні рахунки з ПДВ для ліквідації "податкових ям", які все ще існують в Україні.

За словами голови Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса, новий метод адміністрування передбачає створення віртуального банку, зокрема МФО, на базі Національного банку України, та повноцінну щоденну клірингову систему.