УНИАН

Як підрахували у Луганської облдержадміністрації, у 2014 році спад виробництва в області складе «мінус» 49,8%, або близько 34 млрд. грн.

Згідно з попередніми оцінками, для відновлення об'єктів промисловості, малого та середнього бізнесу, торгівлі, будівництва, енергетичного і газового устаткування буде потрібно близько 8,5 млрд. грн., заявили в адміністрації.

Читайте такожПісля війни схід України доведеться відбудовувати заново - підприємці Донбасу
"Через руйнування і пошкодження зупинена діяльність ПРАТ «ЛИНІК», Попаснянського вагоноремонтного, Стахановського феросплавного і вагонобудівного, Первомайського електромеханічного заводів, ТОВ «Сталь», «Лугцентрокуз», Кіровського «Центрокуз», «Метали і полімери», «Трансмаша», ДП «Лутугинське об'єднання прокатних валків», ХКО ім. Петровського та інших підприємств області", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Через пошкодження енергетичної інфраструктури та підтоплення гірничих виробок також припинено видобуток вугілля на шахтах ДП «Луганськвугілля», «Донбасантрацит», «Первомайськвугілля» та на шахті «Білоріченській».

Читайте такожЛуганськ другий день не обстрілюють, місто почали відновлювати
Крім того, інформація про роботу та пошкодження деяких підприємств, що перебувають у зоні АТО, відсутня.

Згідно з підрахунками, понад 30 тисяч людей втратили роботу у зв'язку з бойовими діями на Донбасі.

"І це тільки за перше півріччя нинішнього року. Якщо така тенденція збережеться, до кінця року без роботи залишаться ще 80-85 тисяч людей", - заявила в.о. голови облдержадміністрації Ірина Верігіна.