Україна продовжує процес євроінтеграції / Фото УНИАН

Європейський комісар з питань торгівлі Карл Де Гухт переконаний, що Європейський парламент та Рада ЄС домовляться ще в жовтні про продовження торговельних преференцій ЄС для Украіни.

Про це він сказав у четвер у Брюсселі під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомляє Європейська комісія. 

"Законодавча процедура просувається вперед, і є сильні політичні ознаки стосовно того, що парламент і Рада ЄС домовляться про продовження автономних торгових преференцій у жовтні 2014 року", - йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Крім того, в ході зустрічі комісар підтвердив прихильність працювати на підставі спільної заяви від 12 вересня, яка є "складовою частиною всеосяжного мирного процесу в Україні, поваги територіальної цілісності країни та її права вирішувати свою долю". 

Читайте такожЄвропарламент без проблем підтримає торговельні преференції для України

Як відомо, було ухвалено рішення щодо продовження ЄС в односторонньому порядку автономних торгових заходів, які мають вступити в силу 1 листопада цього року, та відкласти тимчасове застосування зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.