МВД приостановило деятельность конвертационного центра / vinnitsaok.com.ua

Департамент боротьби з економічними злочинами Міністерства внутрішніх справ України призупинив діяльність підпільного конвертаційного центру на базі банку «Аксіома» із загальним тіньовим обігом у 3,6 млрд грн, повідомляється на сайті міністерства.

Як повідомляється, силовики вилучили понад 3,9 млн гривень готівки (2,6 млн грн і 105 тис. дол.) у ході обшуку Київського відділення банку за рішенням суду в рамках розслідування зловживань посадовців. Також вилучено фінансово-господарські документи, жорсткі диски комп'ютерів, ноутбуки, печатки фіктивних підприємств і готівку. В рамках кримінального провадження сьогодні затримано клієнтів і керівників двох підприємств, які здійснювали незаконний обмін валюти. Слідчі дії стосовно банку тривають.

Читайте такожНБУ хоче ліквідувати банк Клименка через відмивання 20 млрд гривень

Відео дня

Також повідомляється, що банк проводив транзитні операції, конвертацію безготівкових коштів у готівку, незаконний обмін валютних цінностей через низку фіктивних підприємств і фізичних осіб. 

Як повідомляв УНІАН, із початку року Національний банк України визнав неплатоспроможним 23 банки, включаючи «Прайм-Банк», «Демарк», «Порто-Франко», «Грін Банк», «Експобанк», «Актабанк», «Актив-Банк», «Терра Банк», «УФС», «Золоті ворота», «Єврогазбанк», «Фінростбанк», «Старокиївський банк», «АвтоКразБанк», «Західінкомбанк», «Південкомбанк», «Промекономбанк», «Інтербанк», «Форум», «Меркурій», «Брокбізнесбанк», «Реал Банк», «Даніель». Зокрема, як уточнює НБУ, 4 банки виведено з ринку за проведення незаконних фінансових операцій.