Евросоюз ждет от Украины реальных реформ / Фото УНИАН

Недостатньо ефективна боротьба з корупцією та брак послідовних реформ в Україні після зміни влади у лютому цього року більше стримують інвесторів з Польщі від інвестицій в українську економіку, ніж криваве протистояння з проросійськими бойовиками на Донбасі.

Про це кореспонденту УНІАН у Польщі сказав глава Польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота у середу у м. Свіноуйсьце, де він бере участь Baltic Business Forum.

"На жаль, на це впливає не інформація про збройний конфлікт, а оцінки того, що небагато чого змінилось, що стосується корупції, послідовного втілення реформ, сприятливих підприємництву. Це рішуче блокує інвесторів перед тим, аби ухвалювати рішення про вкладення коштів", - cказав він.

Відео дня

Пєхота зазначив, що потенційні інвестори слідкують за розвитком подій, сподіваючись на створення за підсумками запланованих на жовтень парламентських виборів в Україні стабільного проєвропейського уряду, котрий зможе втілювати необхідні реформи.

Читайте такожРада ухвалила Закон про засади державної антикорупційної політики

"Ми дуже стараємося, аби популяризувати Україну як перспективний ринок, та завжди підкреслюємо, що криза - це завжди найкращий час для нових добрих бізнес-проектів, але зараз, скажу щиро, сама Україна повинна собі допомогти", - зазначив він.

Пєхота, котрий раніше, серед іншого, очолював польське Міністерство економіки зауважив, що Україні складніше проводити реформи, ніж це було свого часу в Польщі через сильні політичні поділи та популізм, виловивши надію, що новому уряду все-таки вдасться добитися поставлених цілей.

Він також повідомив, що минулого року польські інвестори зменшили вкладення в Україну на "кілька десятків мільйонів доларів", висловивши думку, що за підсумками 2014 року рівень інвестицій не зменшиться, однак і не зросте.

"Думаю, що прогноз на кінець цього року - це збереження нинішнього стану - без нових проектів, нових інвестицій, бо усі чекають",- сказав Пєхота.