Фото УНИАН

Частина компанії "МТС-Україна" виставлена на продаж, пише у вівторок газета "Ведомости" з посиланням на джерела.

За даними видання, МТС вибрав банк для оцінки активу, але який саме не уточнюється. За словами одного зі співрозмовників газети, банк є частиною "великої міжнародної групи".

МТС вирішив продати частину українського бізнесу через складне політичне становище, додають співрозмовники видання.

Відео дня

"Питання (про можливу операцію) обговорюється", але не на високому рівні, говорить людина в АФК "Система", що є основним власником МТС. За його словами, "виникає багато різних ідей" у зв'язку з високими ризиками, яким піддається російський бізнес в Україні.

За словами близького до МТС джерела, сенс можливої угоди може бути, зокрема, в тому, щоб убезпечити виплату дивідендів, - зараз виходить, що українська компанія платить дивіденди російській і це може викликати невдоволення української влади, пояснює він. Відповідно до звітності "МТС-Україна" за підсумками 2012 і 2013 років, компанія виплатила материнській МТС у вигляді дивідендів по 2,23 млрд гривень (за курсом на кінець 2013 року - 270 млн доларів).

Джерело газети в МТС розповіло, що оператор шукає західного партнера, аби розділити з ним тягар інвестицій у ліцензії та мережі 3G. Ідея в тому, щоб новий інвестор увійшов в капітал компанії і частково фінансував будівництво в обмін на участь в дивідендах української "дочки" МТС. За його словами, поки немає ніякої визначеності ні щодо сум, ні щодо часток, немає і зацікавиллених цією можливістю, хоча пошуки почалися ще влітку - позначається політична нестабільність.

Читайте такожКомпанії, що потрапили під санкції, не зможуть отримати ліцензію на 3G-зв'язок в Україні

При цьому представник МТС Дмитро Солодовников заявив, що компанія не має наміру йти з України. За його словами, МТС зацікавлений у розвитку бізнесу та інфраструктури, в тому числі мереж нових поколінь. Можливий продаж частини акцій української "дочки" він не коментує.