Ілюстрація REUTERS

Україна серед країн Європи посідає друге місце за запасами природного газу серед країн Європи. Про це під час круглого столу заявив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

Читайте такожЕксперт назвав обсяг транзиту, за якого українська ГТС залишиться прибутковою

«Серед викопних видів палива найбільшу перспективу має природний газ. У цьому плані Україна має доволі привабливий вигляд, оскільки наша країна має другі за обсягами запаси газу в Європі після Нідерландів», - сказав він.

Відео дня

За словами Омельченка, на сьогодні запаси газу в Україні оцінюються в 600 млрд куб. м, а прогнозні ресурси «блакитного» палива становлять близько 3,5 трлн куб. м.

Як повідомляв УНІАН, раніше про те, що Україна має другі в Європі за величиною запаси газу, заявляв прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Також прем'єр наголошував на важливості реалізації державної програми з нарощування видобутку «блакитного» палива до 2020 року до 20 млрд куб. м на рік.

Наприкінці січня 2018 року начальник геологічного відділу держпідприємства «Укргеофізика» Андрій Толкунов повідомив, що ресурси традиційного природного газу на території України оцінюються в 5,5 трлн куб. м.