У Житомирі проходить виїзне засідання Ради з просування експорту / oda.zt.gov.ua

Сьогодні у Житомирі провели виїзне засідання Ради з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України «Житомир. Діалог влади до бізнесу» в рамках «Експортного дня».

Як передає кореспондент УНІАН, захід відбувся у Житомирському центрі розвитку місцевого самоврядування.

Участь у ньому взяли: заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська, старший співробітник проектів координатора проектів ОБСЄ в Україні Джеффрі Ерліх, керівник Офісу з просування експорту - радник міністра економічного розвитку і торгівлі України Мар'яна Каганяк, бізнесмени, підприємці, керівники установ і відомств Житомирщини.

Відео дня

Учасники зустрічі обговорили питання розвитку експортного потенціалу України та Житомирської області.

Так, говорячи про пріоритети розвитку експортного потенціалу України, Микольська назвала кілька основних пріоритетів. Це - просування експорту, запуск його державної підтримки, новий вимір економічної інтеграції України з Євросоюзом, відстоювання інтересів українських експортерів, тощо.

Читайте такожСША позбавлять Україну низки торговельних преференцій

Так, система державної підтримки та просування експорту передбачає, зокрема, запуск роботи експортно-кредитного агентства, посилення економічних відділів в дипломатичних установах, запуск роботи Ради з міжнародної торгівлі, тощо. Пізніше у розмові з кореспондентом УНІАН торгпред уточнила, що запуск роботи експортно-кредитного агентства планується вже у цьому році.

Також вранці перед виїзним засіданням Ради з просування експорту голова Житомирської облдержадміністрації Гундич обговорив з пані Микольською питання передачі земель об'єднаним територіальним громадам, повідомили УНІАН у прес-службі облдержадміністрації.

«Передача земель у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам – це правильний крок. Громади мають розуміти, як ними можна користуватися. Такі землі можна давати інвесторам у користування для розвитку їхнього бізнесу, а громади, у свою чергу, отримуватимуть податки у місцевий бюджет. За ці кошти громади можуть ремонтувати дороги, школи, створювати щось нове. Всім інвесторам, які працюють на території Житомирщини ми допомагаємо. У нас працює Рада інвесторів, де ми вирішуємо мінімум 80% піднятих питань, бо інакше – навіщо вона потрібна. У складі ради є і експортери», – сказав, зокрема, Гундич.

Як повідомляв УНІАН, організатором сьогоднішнього  заходу  виступили Офіс з просування експорту, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за підтримки OSCE Project Co-ordinator in Ukraine, а також Житомирська облдержадміністрація.