Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів / фото ukroboronprom.com.ua

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» (Київ), що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», успішно провела вогняні випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 мм власного виробництва, повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром».

Читайте також"Укроборонпром" почне серійну модернізацію зенітно-ракетного комплексу "Печора" – Порошенко

«Таким чином, Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів», - цитує главу «Укроборонпрому» Павла Букіна прес-служба концерну.

Новий осколково-фугасний снаряд розрахований на знищення живої сили, артилерії і вогневих засобів супротивника, а також - на руйнування фортифікаційних споруд і об'єктів. Він призначений для стрільби з однієї з найбільш далекобійних артилерійських систем - «Гіацинт», йдеться в повідомленні.

фото ukroboronprom.com.ua
фото ukroboronprom.com.ua

У виробництві снаряда, крім "Артема", були задіяні інші підприємства «Укроборнпрому», відповідальні за створення засобів ініціювання, вибухової речовини і пороху.

«Кооперація підприємств концерну уможливила в найкоротші строки освоїти виробництво артилерійських боєприпасів для забезпечення потреб ЗСУ. Це - важливий крок, який підвищує боєздатність української армії», - зазначив Букін.

Виготовлені артилерійські снаряди очікує серія випробувань під контролем представників Міноборони, за результатами яких буде розпочато серійне виробництво, йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого президент України Петро Порошенко призначив генерального директора "Укрспецекспорту" Павла Букіна на посаду генерального директора "Укроборонпрому".

Довідка УНІАН. Державний концерн «Укроборонпром» створено в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять більше сотні підприємств ОПК України.

«Укроборонпром» за підсумками 2017 року одержав 28,3 млрд грн доходу від реалізації продукції, що відповідає показнику 2016 року.