Ілюстрація REUTERS

Нафтогазова компанія Royal Dutch Shell домовилася з австрійською OMV про продаж їй свого бізнесу у Новій Зеландії, що означає відхід компанії з даного ринку після понад століття роботи, йдеться в повідомленні Shell.

Читайте такожНью-Йорк подав до суду на великі нафтові компанії через зміни клімату

Вартість угоди, завершення якої очікується до четвертого кварталу поточного року, становитиме 578 мільйонів доларів, передає Прайм.

Відео дня

Як відзначає компанія, в рамках досягнутої домовленості, після завершення операції співробітники компаній Shell Taranaki Limited і Shell New Zealand перейдуть працювати в OMV New Zealand.

Shell зазначає, що даний крок відповідає стратегії компанії з продажу активів на 30 мільярдів доларів до кінця 2018 року. "Сьогоднішнє рішення - ще один крок до зміни і спрощення структури нашої компанії, збільшення фінансової стійкості та конкурентоспроможності Shell. ...Ми пишаємося тим, що працювали в Новій Зеландії більше 100 років. Наші клієнти, сусіди, регулятор і партнери були важливою частиною цього досвіду і невід'ємною частиною наших успіхів", - наводяться в повідомленні слова глави підрозділу Integrated Gas & New Energies Маартена Вецелаара (Maarten Wetselaar).

Royal Dutch Shell займається видобутком і переробкою вуглеводнів більш ніж у 40 країнах світу. У лютому 2016 року відбулося злиття компанії з британської BG Group plc. Крім того, компанії належить найбільша у світі роздрібна мережа АЗС, що працює під єдиним брендом і налічує понад 43 тисяч АЗС в більш ніж 80 країнах.