За словами Павла Букіна, $200 млн припали на миколаївське держпідприємство «Зоря»-«Машпроект» / фото УНІАН

Українські підприємства військово-промислового комплексу за три останніх роки експортували до Індії військову продукцію на суму близько 400 млн доларів.

Про це заявив генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Павло Букін, йдеться в повідомленні концерну.

З цієї суми половина, 200 млн доларів, припала на миколаївське держпідприємство «Зоря»-«Машпроект», яке експортувало газові турбіни для бойових кораблів ВМС Індії.

Відео дня

Читайте також"Укроборонпром" посилить армію броньованими машинами "Атлет" (фото, відео)

«Протягом 2017 року компанією «Спецтехноекспорт» підписано нових контрактів на загальну суму більше 35 млн доларів. Щорічно «Спецтехноекспорт» у середньому поставляє в Індію продукції на 65 млн доларів», - цитує Букіна прес-служба держконцерну.

Як повідомили в «Укроборонпромі», найбільш перспективними напрямками у військово-технічному співробітництві з Індією є надання послуг авіаремонту й модернізації парку літаків, спільні розробки авіаційної техніки, просування українських високоточних озброєнь, спільні проекти в галузі засобів зв'язку.

Як повідомляв УНІАН, державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство «Спецтехноекспорт» в 2017 році виконало зовнішньоекономічні оборонні контракти вартістю 120 млн доларів, причому 80% реалізованих угод стосувалися експорту сучасних озброєнь і техніки українського виробництва на потреби іноземних партнерів.

Державний концерн «Укроборонпром» разом з державним підприємством «Спецтехноекспорт» представили натурні зразки та макети вітчизняних озброєнь авіаційної, військово-морський, бронетанкової і сухопутної тематики на міжнародній виставці «Defexpo India 2018», яка сьогодні відкрилася в індійському місті Ченнаї.