У Білорусі порушили справу проти посадовців української "Мотор Січі" / фото УНІАН

Прокуратура Білорусі порушила справу проти посадовців української компанії "Мотор Січ". Представників українського авіаційного підприємства підозрюють у перевищенні повноважень, що спричинило для підприємства з Білорусі тяжкі наслідки.

Читайте такожУ Білорусі хочуть націоналізувати завод, 60% акцій якого належить українському депутату Богуслаєву

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Відео дня

Управління з боротьби з корупцією й організованою злочинністю Генеральної прокуратури Білорусі провело перевірку ВАТ "Оршанський авіаремонтний завод", мажоритарним акціонером якого є українська компанія "Мотор Січ".

У ході перевірки провели огляд приміщень представництва ПАТ "Мотор Січ" (Україна) у Білорусі, вилучено документи, які стосуються діяльності українського інвестора на території Білорусі.

За результатами перевірки, Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу проти колишнього генерального директора авіаремонтного заводу і посадових осіб ПАТ "Мотор Січ" за ознаками злочину, передбаченого статтею "перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними слідства, посадові особи завдали білоруському заводу збитки в особливо великому розмірі, а також істотну шкоду його інтересам.

Справу передали до Слідчого комітету Білорусі. Прізвища українських посадовців не називаються.

В українській компанії "Мотор Січ", якій належить близько 60% акцій Оршанського авіаремонтного заводу, ситуацію наразі не коментували. Радіо Свобода намагається отримати коментар.

"Мотор Січ" – один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Компанія бере участь у реалізації держоборонзамовлення і має стратегічне значення для економіки й обороноздатності України.

23 квітня Служба безпеки України проводила обшуки на підприємстві "Мотор Січ" у межах провадження, відкритого за статтею про диверсію.