Суд остаточно відмовив компанії Онищенко у видобутку газу біля Криму / фото УНІАН

Верховний суд відмовив у задоволенні касаційної скарги приватного підприємства "Пласт", яку пов'язують з депутатом Верховної Ради Олександром Онищенком, і залишив в силі рішення судів попередніх інстанцій про визнання недійсним договору про спільну діяльність із державним підприємством "Чорноморнафтогаз" по розробці Стрілецької газового родовища.

Читайте такожОнищенко розповів, як давши Жванії $6 мільйонів хабара для Порошенка, альо тієї «недоніс» мільйон і позбувся всього

Про це йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури України.

Відео дня

"У березні 2014 року між компаніями "Чорноморнафтогаз" і "Пласт" був укладений договір про спільну діяльність. Згідно з його умовами, сторони договору об'єднують свої зусилля з метою видобутку природного газу. Проте такий обов'язок виконана тільки "Чорноморнафтогазом", зокрема, внесене у спільну діяльність право користування газовими родовищами. "Пласт" зобов'язувався внести 71 мільйон гривень, з яких надав лише 1 мільйон гривень, при цьому свідомо використовував державне майно всупереч інтересам держави і суспільства", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що через дії компанії "Пласт" держава недоотримала близько 20 мільйонів гривень від продажу газу, видобутого при здійсненні спільної діяльності.

Згідно з повідомленням, позов про визнання недійсним цього договору раніше був задоволений судом першої інстанції, та залишено без змін судом апеляційної інстанції.

Читайте також"Укргазвидобування" виграло суд у компанії нардепа Онищенка

"Не залишаючи спроб незаконно отримати прибуток, приватна структура кссационном порядку оскаржила рішення судів про задоволення позову прокурора. Завдяки активній участі Генеральної прокуратури України 31 травня 2018 року Верховний Суд відмовив у задоволенні касаційної скарги "Пласт" та залишив у силі рішення судів попередніх інстанцій", - сказано в повідомленні.

Довідка УНІАН. "Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

На балансі "Чорноморнафтогазу" знаходиться 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтових. Сумарні запаси всіх родовищ на сьогоднішній день становлять: по природному газу – 58,56 мільярда кубометрів, по газовому конденсату – 1 231 тисяча тонн, по нафті – 2 530 тисяч тонн.