Ілюстрація REUTERS

В Україні (з урахуванням діяльності у січні-лютому 2017 року потужностей, які перебувають на непідконтрольній території), за січень-травень виробництво сталі збереглося на рівні 5 місяців 2017 року - 8,68 млн тонн.

Читайте такожЗростання промвиробництва в Україні прискорилося до 3%

Про це УНІАН повідомили в об'єднанні металургійних заводів «Укрметалургпром».

Відео дня

За даними об'єднання, виробництво загального металопрокату за вказаний період зросло на 5%- до 7,72 млн тонн, виплавка чавуну збільшилася на 8% – до 8,52 млн тонн.

Металургійні підприємства на підконтрольній території при тих же абсолютних цифрах збільшили обсяги виробництва сталі на 5%, прокату – на 11%, чавуну – на 15%.

«Не дивлячись на втрату частини потужностей на непідконтрольної території, металургійним підприємствам, розташованим на контрольованій території, за 5 місяців 2018 р. вдалося наростити обсяги виробництва чавуну, сталі і прокату до рівнів, що відповідають або перевищують показники за аналогічний період попереднього року», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, в Україні за 2017 р. виробництво сталі зменшилося на 12% - до 21,3 млн тонн. Виробництво загального металопрокату скоротилося на 14% - до 18,4 млн тонн, виплавка чавуну скоротилася на 15% – до 20 млн тонн.