Українські протитанкові ракетні комплекси «Скіф» та «Корсар» на нещодавніх стрільбах показали себе не гіршими за американські протитанкові комплекси третього покоління Javelin.

Відео дня

Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив керівник Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

«На сьогодні є ціла лінійка ПТРК, серед яких найбільш відомі – це «Скіф» та «Корсар». На нещодавніх стрільбах, коли відстрілювали американські Javelin, як раз використовували ці два протитанкових ракетних комплекси, і вони продемонстрували, що вони не гірші за американські», - заявив він.

Читайте такожВ Україні завершилися фінальні випробування ракетного комплексу "Скіф" (фото, відео)

За словами Бадрака, українські ПТРК вразили цілі так само, як і американські Javelin. «100% влучання на дальності у майже 2 км, комплекси підтвердили свої високі характеристики», - сказав експерт.

Повну версію інтерв’ю читайте на сайті УНІАН найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, зокрема протитанкових ракетних комплексів Javelin. 2 березня цього року Держдепартамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн доларів.

17 лютого президент України Петро Порошенко заявив, що Україна в рамках військово-технічної співпраці з США отримає не тільки Javelin. 30 квітня президент повідомив, що Javelin доставили в Україну.

12 березня Порошенко на спільній прес-конференції з віце-президентом Єврокомісії – високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федерікою Могеріні закликав Євросоюз визнати Росію стороною конфлікту на Донбасі і надати Україні оборонне озброєння.

22 травня в Україні провели випробування протитанкового комплексу третього покоління Javelin.