Володимир Гройсман / Фото УНІАН

Моніторингова група з питань виробництва та імпорту сірчаної кислоти при Державній регуляторній службі України має намір звернутися до прем'єра Володимира Гройсмана у зв'язку з критичною ситуацією, яка виникла через введення квот на імпорт сірчаної кислоти.

Про це повідомила сьогодні голова ДРСУ Ксенія Ляпіна, виступаючи на засіданні моніторингової групи. Вона зазначила, що українські виробники сірчаної кислоти не можуть задовольнити попит з боку внутрішніх споживачів – коксохімзаводів.

"Ми інформуємо прем'єр-міністра, будемо просити міжвідомчу комісію з міжнародної торгівлі в серпні хоча б відкласти введення квот, щоб закінчила роботу моніторингова група", – сказала К. Ляпіна.

Відео дня

Введення квот на імпорт сірчаної кислоти за рішенням міжвідомчої комісії при Мінекономторгу може мати катастрофічні наслідки, попередила глава ДРСУ.

"Ми бачимо ризики зупинки коксохімічних і металургійних підприємств, які не можуть купити сірчану кислоту в Україні та змушені імпортувати її", – підкреслила вона.

Раніше керівники великих коксохімічних і металургійних підприємств, а також галузевих асоціацій неодноразово попереджали про необґрунтованість квотування імпорту сірчаної кислоти і про збитки для національної економіки від даних лобістських заходів.