Держгеонадр виставить на аукціони 44 ділянки нафтогазоносних / фото УНІАН

Стартова вартість нафтогазових лотів, які будуть виставлені на аукціони в 2018 році, становить майже 3 млрд грн, повідомив на своїй сторінці у Facebook в. о. голови Державної служби геології і надр (Держгеонадр) Олег Кирилюк.

Читайте такожДержгеонадр відкрила доступ до реєстру газових і нафтових свердловин України

«Стартова вартість нафтогазових лотів, які будуть виставлені в 2018 році, становить майже 3 млрд грн, наприклад, по шельфу Чорного моря – 1,5 млрд грн. Також ми підрахували вартість геологічної інформації на ділянках, які готуємо на продаж, і вона оплачується окремо. Сума становить понад 40 млн грн», - написав він.

Відео дня

Також Кирилюк повідомив, що загальні прогнозні ресурси газу становлять 151,6 млрд куб м.

Як повідомляв УНАИН, Держгеонадр планує 25 жовтня провести аукціон з продажу двох спеціальних дозволів на користування надрами у Львівській області.

Раніше через відсутність аукціонів діяльність Держгеонадр гостро критикувалася з боку гравців ринку.

В середині травня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що протягом останніх чотирьох років Держгеонадр видала близько 700 спецдозволів на користування надрами, з яких тільки 43 - за результатами проведення аукціонів.

Що стосується останніх скандальних випадків видачі дозволів без аукціону на розробку родовищ літію і нафти в Донецькій і Полтавській областях, то Генпрокуратура подала в Окружний адміністративний суд Києва позовні заяви про визнання протиправними та скасування цих наказів Держгеонадр.

За словами Луценка, уряд зобов'язаний забезпечити стовідсотково відкриті конкурсні аукціони на будь-які природні ресурси.