Українські снаряди пройшли черговий етап випробувань / фото rnbo.gov.ua

Розроблені та вироблені державним концерном «Укроборонпром» 152 мм великокаліберні снаряди для артилерійської системи "Гіацинт" успішно пройшли один із етапів випробувань.

Читайте такожУкраїна налагодила виробництво реактивних піхотних вогнеметів

Про це на своїй сторінці в Facebook написав президент України Петро Порошенко.

Відео дня

Згідно з повідомленням, стрільби на полігоні в Чернігівській області проводили українські артилеристи, а їх результат оцінювався комісією Ministry of Defense of Ukraine.

"Під час стрільб були використані бойові осколково-фугасні снаряди. А для оцінки балістичних характеристик снарядів був задіяний передовий балістичний радар виробництва однієї з країн-членів НАТО", - зазначив Порошенко.

Також він додав, що снаряди будуть використовуватися для стрільби з однієї із найбільш далекобійних артилерійських систем - "Гіацинт", яка має велику точність і дальність стрільби до 30 км.

Як повідомляв УНІАН, у березні поточного року державна акціонерна холдингова компанія «Артем» (Київ), що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», успішно провела вогневі випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 мм власного виробництва.

Новий осколково-фугасний снаряд розрахований на знищення живої сили, артилерії і вогневих засобів противника, а також – на руйнування фортифікаційних споруд і об'єктів. Він призначений для стрільби з однієї із найбільш далекобійних артилерійських систем – «Гіацинт».