Ілюстрація REUTERS

Японська компанія Sharp прийняла рішення до вересня наступного року припинити виробництво холодильників на своєму заводі в префектурі Осака.

Читайте такожSharp представив смартфон у вигляді невеликого робота

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву корпорації.

Відео дня

"Це останнє підприємство на території Японії, де Sharp випускає великогабаритну побутову техніку. Також компанія оголосила, що закриє ще один завод в префектурі Тотігі, де вироблялися рідкокристалічні панелі для телевізорів", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що при цьому Sharp збереже свій центр по розробці побутової техніки в Осаці. Крім того, керівництво пообіцяло не проводити скорочень співробітників, а перевести їх на роботу в інші місця.

Як зазначає газета Nikkei, побутова техніка під брендом Sharp тепер буде переважно випускатися на заводах в Китаї і країнах Південно-Східної Азії, зокрема у Таїланді.

У 2016 році тайванська корпорація Hon Hai Precision Industry майже 3,5 мільярда доларів придбала 66% акцій Sharp, яка переживала труднощі з веденням бізнесу і зіткнулася з численними збитками через серйозну конкуренцію з південнокорейськими виробниками телевізорів.