Україна готова до серійного випуску великокаліберних снарядів / фото rnbo.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявляє, що підприємства "Укроборонпрому" готові до серійного випуску тих видів боєприпасів, які до недавнього часу були дефіцитними.

Читайте такожУкраїна налагодила виробництво реактивних піхотних вогнеметів

Про це він заявив на відкритті виробничої лінії з виготовлення артилерійських снарядів великих калібрів в Державної акціонерної холдингової компанії "Артем".

Відео дня

"Я вітаю з тим, що ми не просто провели випробування, не просто випробування продемонстрували високу якість роботи цих колективів, які сьогодні беруть участь у нашому святі. Але ми сьогодні готові вже, щоб найближчим часом поставити виробництво дефіцитних боєприпасів на серійний потік", - сказав президент.

Порошенко також зазначив, що перші випробування були проведені тільки в першому кварталі цього року, а вже зараз мова йде про серійному виробництві.

"Я хочу привітати український народ - випробування пройшли успішно", - сказав він.

Голова держави також додав, що з усього світу до України постачали сучасне обладнання подвійного призначення.

"Оборонної промисловості це добре відомо, тому що значна частина цього обладнання встановлена зараз в цих цехах. Новітні верстати, на яких виробляється "Вільха", прибули з Туреччини і вже працюють. Багато країн світу сьогодні поставляють це унікальне обладнання, на якому працюють працівники оборонної промисловості України", - сказав Порошенко.