Завершені випробування 152-мм снарядів для артилерійської системи «Гіацинт»/ скріншот

В Україні завершилися випробування 152-мм снарядів для артилерійської системи «Гіацинт».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

«Завершено випробування 152-мм снарядів для артилерійської системи «Гіацинт». Нині Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» переходить до серійного виробництва 152-мм снарядів, які вже найближчим часом будуть постачатись до українського війська», - написав він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко дозволив "Укроборонпрому" не віддавати борги Росії

Глава держави додав, що планується у короткий термін перейти до виробництва снарядів і для інших артилерійських систем, зокрема, калібру у 155-мм.

«Наступний наш крок – у короткий термін перейти до виробництва снарядів і для інших артилерійських систем у калібрах від 100-мм, до натівського калібру у 155-мм», - зазначив президент.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2018 року ДАХК «Артем», яка входить до складу державного концерну «Укроборонпром», успішно провела вогняні випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 мм власного виробництва.

Новий осколково-фугасний снаряд розрахований на знищення живої сили, артилерії і вогневих засобів супротивника, а також на руйнування фортифікаційних споруд і об'єктів. Він призначений для стрільби з однієї з найбільш далекобійних артилерійських систем - «Гіацинт».