Ілюстрація / Ukrainian Presidential Press Service via REUTERS

Кабінет міністрів затвердив концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2018-2022 роки.

Читайте такожДержкосмос України левову частку свого бюджету в 2017 році витратив на погашення кредитів

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Відео дня

"Метою Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2018-2022 роки є підвищення ефективності використання космічного потенціалу для вирішення актуальних завдань соціально-економічного, екологічного, культурного, інформаційного, наукового та освітнього розвитку суспільства, забезпечення інтересів держави у сфері національної безпеки і оборони", - сказано в повідомленні.

Як зазначено в тексті розпорядження Кабміну про затвердження концепції, фінансове забезпечення виконання програми буде здійснюватися відповідно до бюджетного законодавства з урахуванням можливостей державного бюджету і видатків загального фонду головних розпорядників бюджетних коштів.

При цьому орієнтовний обсяг фінансування для виконання програми становить приблизно 25 мільярдів гривень.

Варто відзначити, що після затвердження концепції Державне космічне агентство разом з іншими заінтересованими центральними органами виконавчої влади має розробити та подати в установленому порядку на розгляд Кабміну проект космічної програми України на 2018-2022 роки.

Як повідомляв УНІАН, ще в травні прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що Державне космічне агентство закінчує розробку нової державної цільової космічної програми на 2018-2022 роки, яку уряд має представити парламенту і затвердити на своєму засіданні.