Найближчим часом БТР-3ДА випробують на полігоні / фото ukroboronprom.com.ua

Державне підприємство "Київський бронетанковий завод", яке входить до складу державного концерну "Укроборонпром", виготовило експериментальний корпус БТР-3ДА з броньованої сталі виробництва однієї з країн НАТО.

Читайте такожЦього року українському війську передано понад 3,5 тисячі одиниць озброєння та військової техніки (фоторепортаж)

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Відео дня

"Експериментальний корпус, для виготовлення якого необхідно було зварити більше 1800 окремих деталей, з яких майже 1000 - броньовані, найближчим часом буде направлений на полігон для проведення випробувань під контролем Міністерства оборони України. Для цього корпус буде обстріляно з мінімальних дистанцій з різного озброєння, зокрема, великокаліберного кулемета", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що після успішних випробувань та при наявності замовлень з боку силових відомств України "Київський бронетанковий завод" зможе самостійно зварювати корпуси для БТР-3ДА та інших машин на цій базі, що дозволить значно розширити виробництво цієї бойової машини, яка показала свою ефективність під час бойових дій на Донбасі.

Довідка УНІАН. Бронетранспортер БТР-3ДА серійно виробляється на "Київському бронетанковому заводі". Ця машина оснащена бойовим модулем "Штурм-М" з 30-мм автоматичної гармати ЗТМ-1, яка має скорострільність в 330 пострілів в хвилину, кулеметом і автоматичним гранатометом. Завдяки наведенню озброєння з допомогою сучасного цифрового комплексу з лазерним далекоміром, а також стабілізатору гармати, вдається досягти високої точності і купчастості на всіх режимах вогню. Крім того, БТР оснащений високоточний протитанковим комплексом "Бар'єр", який здатний знищувати сучасну бронетехніку противника на відстані до 5 км