Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив про ще одну перемогу, здобуту в торговій війні з Китаєм. На цей раз мова йде про тарифи на ввезення до Китаю американських автомобілів. У своєму Twitter Трамп написав, що Китай погодився знизити і скасувати ввізні мита на машини з США. Зараз вони досягають 40%.

«Китай погодився знизити і скасувати тарифи на автомобілі, що надходять до Китаю зі США. Зараз тариф дорівнює 40%», — написав президент США.

Як передає РБК, раніше Білий дім оголосив, що під час переговорів на саміті G20 в Аргентині американській адміністрації вдалося домогтися від китайського керівництва згоди на збільшення закупівель сільськогосподарської і промислової продукції, виробленої у США. Причому мова йде про «дуже істотні обсяги», йшлося в заяві.

Одночасно адміністрація Трампа погодилася на 90 днів відкласти оголошене раніше чергове підвищення мита на китайські товари, що надходять до США. Однак Вашингтон пообіцяв підняти мита, якщо протягом цього терміну сторони не продемонструють прогрес у переговорах. Однією з центральних зустрічей саміту стали переговори Трампа та голови КНР Сі Цзіньпіна, які тривали понад дві години і зайняли більше запланованого часу.