Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів схвалив проведення 12 конкурсів на пошук і видобуток газу та нафти на умовах угоди про розподіл продукції (УРП) у шести областях України.

Читайте такожДержгеонадр вперше виставила на "Prozorro" 10 нафтогазових родовищ

Відповідні рішення були прийняті на засіданні уряду.

Відео дня

Перед прийняттям рішень міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив, що на конкурс будуть виставлені ділянки у Полтавській, Харківській, Сумській, Чернігівській, Івано-Франківській та Львівській областях, а сума залучених коштів у видобуток і вивчення становитиме 60 млрд грн.

«За підсумком підписання 12 договорів про розподіл продукції на даних ділянках буде залучено не менше 10 млрд грн на геологічне вивчення та не менше 50 млрд грн у видобуток. Приріст запасів вуглеводнів повинен становити 110-120 млн тонн умовного палива, а видобуток через 2-3 роки повинен становити не менше 5-6 млн тонн умовного палива», - сказав Насалик.

Також він додав, що конкурси проходитимуть максимально прозоро і відкрито, а потенційні учасники будуть зобов'язані розкрити інформацію про своїх кінцевих бенефіціарів.

Як повідомляв УНІАН, за даними «Укртрансгазу», українські державні і приватні видобувні компанії в 2017 році порівняно з 2016 роком збільшили видобуток газу на 3,1% – до 20,8 млрд куб. м. За цей же період наша країна скоротила споживання блакитного палива на 4% - до 31,9 млрд куб. м.