ГПУ проверит законность приватизации многих компнаий / Фото УНИАН

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо приватизації державної акціонерної холдингової компанії «Укррудпром».

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив під час засідання спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації голова комісії Борис Філатов.

Читайте такожКомісія ВР просить ГПУ порушити справу за фактами заяв Коломойського про хабарі Кучмі і приватизацію Укррудпрому

Відео дня

За його словами, кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Як відзначив Філатов, кримінальне провадження відкрито за фактом заволодіння вищим керівництвом країни майном за попередньою змовою.

Філатов відзначив, що в даний час йому не відомі деталі цього кримінального провадження.

Як повідомляв УНІАН, раніше Філатов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що спеціальна контрольна комісія Верховної Ради з питань приватизації сформувала робочу групу з перевірки законності приватизації об'єктів гірничо-металургійного комплексу, зокрема, підприємств «Укррудпрому».

За його інформацією, цю робочу групу очолив народний депутат Павло Різаненко (Блок Петра Порошенка).

Раніше спецкомісія ВР з питань приватизації вже прийняла рішення перевірити законність приватизації «Укррудпрому», а також таких об'єктів, як «Укртелеком», Одеський припортовий завод та інші.

Філатов також повідомив, що спецкомісія направить в прокуратуру дані про грошові перекази, які підтверджують, за його інформацією, дачу хабара Ігорем Коломойським Леоніду Кучмі через його зятя Віктора Пінчука. "Свіфти, що підтверджують дачу хабара Кучмі та Пінчуку і передані в комісію, будуть направлені до Генеральної прокуратури", - написав він.

Раніше голова спецкомісії ВР з питань приватизації заявив, що виступає за ухвалення законопроекту, що допускає можливість справедливої доплати за вже приватизовані підприємства.