автопром / avtomobil-obzor.ru

Це випливає з постанови уряду, опублікованої в п'ятницю, повідомляє Reuters.

Ці гроші, згідно з антикризовим планом уряду, призначені для компенсації частини витрат на виробництво автомобілів, що виділяються додатково до 10 мільярдів рублів субсидій, схвалених у березні цього року.

"Прийняте рішення дозволить забезпечити додаткове завантаження виробничих потужностей російських підприємств автомобілебудування", - йдеться в повідомленні уряду.

Відео дня

У березневій постанові говорилося, що 10 мільярдів рублів дозволять автозаводам випустити додаткові 110.000 автомобілів, в новому документі додатковий обсяг виробництва не зазначений.

Читайте такожРосія зібралася налагодити випуск знакового українського автомобіля «Запорожець»

Необхідність підтримки обґрунтовується тим, що російський автопром виявився в скрутному становищі через валютні витрати на закупівлю комплектуючих, високий рівень інфляції (11,4 відсотка у 2014 році), зростання цін на сталь і чорні метали на світових ринках.

Субсидії розподіляються між виробниками легкових, легких комерційних, вантажних автомобілів і автобусів в залежності від обсягу виробництва в 2014 році, типу автомобілів, що випускаються і наявності або відсутності науково-дослідного центру, йшлося в попередній постанові.

Читайте такожАвтопром Росії в цьому році скоротиться ще на 10%, а імпорт і продажі впадуть на 40%

Раніше УНІАН повідомляв, що російські заводи Nissan і Ford в Санкт-Петербурзі, а також завод Volkswagen в Калузі будуть перебувати на річних планових канікулах довше звичайної норми в два тижні. Причина збільшених планових простоїв — спад продажів на авторинку Росії. Крім того, на калузькому заводі PSA Peugeot Citroen і Mitsubishi ПСМА РУС може статися позапланова зупинка вже в липні.