REUTERS

Остаточний показник індексу ділової активності у виробничому секторі (PMI) економіки Китаю у вересні показав мінімум з березня 2009 року, склавши 47,2 пункту, йдеться в незалежному дослідженні ділового видання Caixin, передає РИА Новости.

Значення вересня виявилося трохи нижчим за остаточний показник серпня, який становив 47,3 пункту.

PMI - це  результат опитування менеджерів із закупок у сфері промисловості. Значення нижче 50 пунктів є індикатором уповільнення темпів розвитку економіки, вище — прискорення.

Відео дня

Бізнес-умови для виробничого сектора Китаю в період з серпня по вересень погіршилися найшвидшими темпами з березня 2009 року, пише видання.

"Скорочення виробництва, частково пов'язане з ослабленням попиту, також змусило виробників скоротити свою ділову активність у вересні. Нинішній показник PMI демонструє триваюче ослаблення промисловості, хоча тиск на сектор дещо зменшився", — вважає головний економіст досліджень Caixin Insight Group Хе Фань.

Читайте такожКитай намагається зупинити відтік капіталу - знизив ліміт на зняття грошей за кордоном

"Сектор досяг важливої стадії в процесі структурної трансформації. Помірний попит — ключовий фактор надлишкової пропозиції виробництва і причина того, чому воно не відновилася", — вважає він.