ukroboronprom.com.ua

Державний концерн "Укроборонпром", що об'єднує головні оборонно-промислові підприємства країни, за рахунок використання електронних торговельних майданчиків з листопада 2014 року скоротив витрати при проведенні тендерних закупівель на 236 мільйонів гривень, повідомила прес-служба концерну.

"236,022 мільйона гривень економії за 10 місяців роботи. Такі результати використання на підприємствах державного концерну "Укроборонпром" електронної системи проведення тендерних торгів, яка була введена в дію 6 листопада 2014 року", - говориться в повідомленні.

Читайте такожЗа минулий рік "Укроборонпром" збільшив випуск і модернізацію озброєнь в 36 разів

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, станом на липень за рахунок скорочення тендерних витрат "Укроборонпром" заощадив 171 мільйон гривень.

В кінці жовтня 2014 року "Укроборонпром" випробував нову систему закупівель через електронні торговельні майданчики, яка, за словами керівництва концерну, дозволить виключити корупційну складову і маніпуляції при закупівлях.

За підрахунками Міністерства економічного розвитку і торгівлі, введення і активне використання в Україні системи електронних державних закупівель, обсяг яких становить близько 200 мільярдів гривень на рік, дозволить заощадити 20-40 мільярдів гривень бюджетних коштів.

Читайте також"Укроборонпром" збільшить виробництво танків в 24 рази

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять більше сотні підприємств ОПК України.