REUTERS

Віце-губернатор Санкт-Петербурга Сергій Мовчан звернувся до Федеральної митної служби з проханням пришвидшити пропуск комплектуючих з Туреччини для підприємств міста, повідомляє РИА Новости з посиланням на представника апарату віце-губернатора.

"Так, такий лист було відправлено", — сказала вона.

За даними джерела, знайомого з текстом листа, в ньому йдеться про те, що після запровадження обмежень щодо Туреччини автопідприємства і їх постачальники зіткнулися зі збільшенням терміну оформлення вантажів, що ввозяться з Туреччини на Санкт-Петербурзькій, Пулковській, Балтійській митницях.

Відео дня

Мовчан нагадав, що сукупна потужність автоскладальних виробництв в місті становить майже 400 тисяч автомобілів на рік. У даний час в Петербурзі розташовані автомобільні заводи Hyundai, Nissan, Toyota, а також MAN. На підприємствах зайнято близько 8 тисяч осіб.

Віце-губернатор також звернув увагу на те, що аналогічні проблеми в інших петербурзьких промислових підприємств, зокрема, ВАТ "Силові машини", ТОВ "БСХ Побутові прилади".

"В обставинах збереження негативної ситуації, пов'язаної з неотриманням вантажів і нерегулярністю поставок комплектуючих і сировини, підприємства будуть змушені найближчим часом зупинити діючі виробництва", — йдеться в листі.

Читайте такожУ Туреччині підрахували, скільки коштуватиме їм розрив відносин з РФ

Відносини Росії і Туреччини переживають кризу після того, як 24 листопада турецький винищувач F-16 збив російський бомбардувальник Су-24. Президент РФ Володимир Путін назвав це "ударом у спину". Після інциденту голова РФ підписав указ про спеціальні економічні заходи щодо Туреччини.