Фото УНИАН

Кабінет міністрів України передав раніше базувався в Донецьку завод "Топаз" із сфери управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі до складу державного концерну "Укроборонпром".

Відповідне рішення було прийнято урядом 8 серпня.

"Прийняття розпорядження налагодить ефективну кооперацію компанії з іншими підприємствами-учасниками концерну, дозволить зберегти наявний потенціал у сфері радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби, а також забезпечити наукові дослідження в цій галузі", - повідомив в ході прийняття документа глава Мінекономрозвитку Степан Кубів.

Відео дня

Сам завод в результаті бойових дій влітку 2014 року був захоплений проросійськими бойовиками. Частину техніки, потужностей заводу і техдокументації було вивезено до Росії. Тим не менш, за словами керівництва заводу, частина підприємства і виробленої для української армії техніки була доставлена на підконтрольну владі територію.

У свою чергу, міністр фінансів Олександр Данилюк додав, що "Топаз" має борг перед бюджетом 40 мільйонів гривень і "Укроборонпром" має вирішити це питання після входження підприємства до складу концерну.

Читайте такожТурчинов планує відновити виробництво "Кольчуг"

Як повідомляв УНІАН, раніше гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов повідомив, що 2016 року концерн планує завершити розробку і подати модернізовану станцію радіотехнічної розвідки "Кольчуга".

РЛС "Кольчуга" - радянська автоматична станція пасивної радіотехнічної розвідки. В Україні проводилася на донецькому заводі "Топаз".

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений 2010 року з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько сотні підприємств ОПК України.