Фото facebook/ukroboronprom

Державний концерн "Укроборонпром", що об'єднує головні оборонні підприємства України, презентував прототип першого українського бойового безпілотного комплексу "Горлиця".

Читайте також"Укроборонпром" презентував безпілотний мінібронетранспортер "Фантом" (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, презентація відбулась сьогодні, 29 серпня, на території Київського бронетанкового заводу.

Відео дня

На презентації були присутні секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр оборони Степан Полторак і гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов.

Зокрема, за словами заступника гендиректора концерну з питань виробництва та авіації Олександра Пащенка, безпілотний комплекс виробництва держпідприємства "Антонов" складатиметься з чотирьох безпілотників і наземної станції управління на базі вантажівки КрАЗ.

За його словами, до кінця року розробники планують почати льотні випробування прототипу, а наступного року почати військові випробування.

Фото facebook/ukroboronprom

Згідно з технічними характеристиками, цей безпілотник матиме практичну дальність польоту понад 1000 км, максимальну висоту польоту 5 км і час польоту близько 7 годин.

Також Пащенко повідомив, що крім розвідки цей безпілотник планується обладнати ракетним озброєнням для виконання бойових завдань із знищення техніки і живої сили супротивника, а точність ураження цілей цим безпілотником становитиме "плюс-мінус 1 м".

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створено в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько сотні підприємств ОПК України.