Фото УНИАН

 Державне підприємство «Антонов» - єдиний в Україні виробник літаків - планує до кінця року підписати договір із китайською компанією AICC (Aerospace Industry Corporation of China) про розробку проектної документації для добудови другого екземпляру найбільшого в світі важкого транспортного літака Ан-225 «Мрія».

Читайте також"Антонов" спростував інформацію про продаж китайській компанії прав на літак "Мрія"

Про це в ході прес-конференції сказав президент «Антонова» Олександр Коцюба.

Відео дня

«Цього року плануємо підписати договір на розробку проектної документації. Багато залежить від китайської сторони. З нашої сторони проблем немає», - сказав Коцюба.

Він також уточнив, що на поточний момент із китайською стороною немає чітких домовленостей про терміни будівництва літака, термін його передачі замовнику, а також про фінансування робіт. Усі ці питання на поточний момент є предметом обговорення сторін. 

Також у ДП «Антонов» зазначили, що теоретично добудова літака Ан-225 можлива протягом 4-5 років, оскільки на поточний момент другий екземпляр літака «готовий приблизно на 60-65%». Однак, оскільки йдеться про модернізацію літака, процес будівництва може зайняти й більше часу. 

Як повідомляв УНІАН, наприкінці серпня цього року «Антонов» і китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China підписали рамкову угоду про співпрацю, в тому числі щодо проекту добудови літака Ан-225, а також про можливості розгорнути серійне виробництво Ан-225 на території Китаю. Обсяг виробництва й терміни його запуску наразі обговорюються.