Фото УНИАН

Загальний борг великого хімічного підприємства «Одеський припортовий завод» (ОПЗ), яке буде виставлено на повторний приватизаційний аукціон наприкінці жовтня, становить близько 283 млн дол.

Читайте такожСтартову ціну Одеського припортового заводу можуть знизити до $150 мільйонів

Про це на зустрічі з журналістами повідомив голова Фонду державного майна Ігор Білоус.

Відео дня

«Загальний борг ОПЗ – грубо кажучи, 283 млн доларів», - сказав Білоус.

За його словами, на даний момент ОПЗ має борг перед компанією Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа у розмірі 193 млн дол., штрафні санкції за цим боргом відповідно до Стокгольмського арбітражу становлять близько 58 млн дол., інші заборгованості усередині країни - 840 млн грн, або близько 32 млн дол.

«Для того щоб запустити завод повністю (на даний момент завод зупинено – УНІАН), потрібно близько 100 млн дол. оборотного капіталу. Відповідно, нам загалом треба близько 380 млн дол.», - сказав Білоус.

Як повідомляв УНІАН, конкурс з продажу 99,6% акцій Одеського припортового заводу зі стартовою ціною 13,175 млрд грн (близько 520 млн дол.) було зірвано 18 липня через відсутність заявок інвесторів. Однією з причин невдалого конкурсу фонд назвав завищену стартову ціну підприємства та існуючу заборгованість підприємства перед компанією Ostchem.

Білоус зазначив, що стартова ціна ОПЗ на повторному аукціоні, який повинен пройти наприкінці жовтня – на початку листопада, має становити близько 150 млн дол. для залучення широкого кола покупців. 

Одеський припортовий завод (м. Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.