Фото УНИАН

Кабінет міністрів на засіданні у середу прийняв постанову про створення Національного комітету промислового розвитку України, який покликаний сприяти виробництву товарів з високою доданою вартістю і розвитку різних галузей промисловості для стимулювання економічного зростання.

Читайте такожГройсман назвав реальним подвоєння зростання економіки України вже через рік

При цьому головою комітету є прем'єр-міністр Володимир Гройсман, а виконавчим директором - народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Анатолій Гіршфельд.

Відео дня

«Зараз завдання комітету - стати не просто структурою, а реальним механізмом діагностики проблем національної промисловості, розробки механізмів реальних рішень, я підкреслюю, конкретних рішень, які дадуть нам можливість отримати якісний національний продукт», - сказав Гройсман.

За словами глави уряду, комітет співпрацюватиме з профільним заступником міністра економічного розвитку і торгівлі та відповідними департаментами міністерства. Крім того, при комітеті буде створено експертну раду, яка включатиме представників профільного комітету Верховної Ради, уряду та президента, профспілок та реального сектору.

Читайте такожМінекономрозвитку прогнозує зростання промвиробництва на рівні 1,2%

«Ми розробимо всі необхідні рішення. Ви побачите, ситуація кардинально змінюватиметься», - підкреслив Гройсман.

У свою чергу виконавчий директор нацкомітету Гіршфельд, присутній на засіданні уряду, підкреслив, що діяльність комітету буде спрямовано на створення бази для розвитку промисловості на рівні національної економіки з подальшим включенням до ланцюга поставок на експортних ринках.

«Ми сьогодні працюємо на низькотехнологічній сировинній базі. А нам потрібно перейти, як і всім розвиненим країнам, на високотехнологічний експорт товарів, який дозволить країні мати зовсім інші соціально-економічні показники. Найголовнішим показником є розрив між інтелектуальним потенціалом, який існує у нас в країні, і тією низькою доданою вартістю, яку генерує наша промисловість. Жодна країна в світі не має такого розриву», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, ідея створення Національного комітету промислового розвитку була анонсована урядом наприкінці вересня цього року.

В Україні в серпні 2016 року в річному виразі, порівняно з серпнем 2015 року, зафіксовано зростання промвиробництва на 3,4% після падіння на 0,2% місяцем раніше. Порівняно з липнем 2016 року, в серпні зафіксовано падіння промвиробництва на 0,8% після зростання на 7% у липні до червня.

З початку року, за січень-серпень порівняно з аналогічним періодом минулого року, промвиробництво в Україні зросло на 2%.

У 2015 році порівняно з 2014 роком спад промвиробництва прискорився до 13,4% із 10,7%.