Дональд Трамп / REUTERS

Обраний президент США Дональд Трамп повідомив, що голова правління автоконцерну Ford Motor Company Білл Форд відмовився від ідеї переносити виробництво зі свого заводу Лінкольн у штаті Кентуккі в Мексику.

Читайте такожМексиканський песо, який впав через результати виборів у США, подорожчав на пом'якшенні риторики Трампа

"Тільки що подзвонив мій друг Білл Форд, голова Ford, і повідомив мені, що він збереже завод Лінкольн в Кентуккі, не переносить у Мексику", — написав Трамп на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Відео дня

Трамп також зазначив, що багато працював з Біллом Фордом над тим, щоб зберегти завод. "Я був зобов'язаний це зробити для великого штату Кентуккі за його довіру до мене", — додав він.

Як повідомляв УНІАН, в США 8 листопада відбулися 45-ті президентські вибори, перемогу на них здобув кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп.

Під час передвиборної гонки Трамп обіцяв повернути робочі місця з Китаю до США. Також Трамп пообіцяв звести торгові бар'єри і натуральну стіну на мексиканському кордоні, а також депортувати 11 мільйонів нелегальних мігрантів, серед яких багато мексиканців.

Але після виборів він сказав, що депортації повинні бути піддані до трьох мільйонів нелегальних мігрантів з числа тих, за якими числяться кримінальні злочини.