фото: УНІАН

За прийняття законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу (№3457) у цілому проголосували 253 народних депутата за необхідних 226.

Документ розглядався у другому читанні.

Читайте такожРада прийняла зміни до Податкового кодексу щодо ставок акцизів, ренти та інших платежів

Відео дня

«Законопроект передбачає надання суб'єктам галузі літакобудування податкових пільг для налагодження повномасштабного серійного виробництва сучасних вітчизняних літаків і поліпшення фінансового стану з урахуванням середнього терміну розробки, підготовки та оснащення серійного виробництва нових літаків», - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Згідно з текстом документа, до переліку податкових пільг входять: тимчасове (до 1 січня 2025 роки) звільнення авіабудівних підприємств від сплати ПДВ при імпорті товарів, крім підакцизних, і науково-технічних розробок для потреб літакобудівної промисловості; тимчасове (до 1 січня 2025 року) звільнення від сплати податку на прибуток для авіапідприємств, що виготовляють кінцевий продукт, а також тимчасове (до 1 січня 2025 року) звільнення від сплати земельного податку.

Читайте такожРада ввела мораторій на стягнення з "Укрзалізниці" більше 4 мільярдів боргів донецької філії

«Вивільнені кошти мають використовуватися на науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи з літакобудування, створення або переоснащення матеріально-технічної бази, на збільшення обсягу виробництва, впровадження новітніх технологій. Використання таких коштів має бути пов'язано з прямою діяльністю платника податків. Суми вивільнених коштів визнаються як отримане цільове фінансування відповідно до національних положень і стандартів бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності», - йдеться в тексті законопроекту.

Одночасно Рада прийняла зміни до Митного кодексу, які технічно дозволять реалізувати прийняті раніше норми щодо податкових пільг для авіабудівників.

За прийняття технічного законопроект №3458 про внесення змін до Митного кодексу проголосували за основу і в цілому 246 народних депутатів за необхідних 226. Законопроект розглядався за скороченою процедурою.