REUTERS

Про це повідомляє Reuters.

Компанія платила мільйони доларів хабарів в Росії, Україні та Мексиці з метою просування своєї продукції, наприклад, препарату для лікування розсіяного склерозу, який вважається лідером продажів, розповіли у Міністерства юстиції США.

Teva заплатить $283 млн штрафу в рамках Закону США про протидію корупції за кордоном по звинуваченню Мін'юсту США. Компанія також виплатить $236 млн штрафу на прибуток та проценти для врегулювання громадянської справи, яку розглядає Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку США.

Відео дня

Читайте такожУ Китаї посадили родину колишнього міністра через корупцію

Серед іншого Teva визнала, що давала хабарі українським урядовцям, щоб отримати дозвіл на продаж лікарських препаратів.

Як наголошується на сайті Департаменту юстиції США, в період з 2001 по 2011 роки компанія виплачувала українському чиновнику щомісячний "гонорар", а також організовувала подорожі і надавала інші цінні речі на загальну суму близько $200 тис. В обмін на це чиновник використовував своє службове становище та вплив в українському уряді, для вчинення дій по реєстрації фармацевтичних препаратів Teva.

Як пише Reuters, згідно з даними комісії з цінних паперів та фондового ринку США, корупційна схема Teva принесла компанії більше $200 млн незаконного прибутку.

Teva стверджує що з 2012 року було зроблено кілька кроків, щоб припинити сумнівну "співпрацю".