Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України спростив процедуру реєстрації експорту металобрухту та скасував дію постанови про порядок реєстрації контрактів на експорт цього виду продукції.

Читайте такожРада скасувала ввізне мито на металобрухт

Відповідне рішення закріплене у постанові №1035, опублікованій на веб-порталі уряду.

Відео дня

Як наголошується у пояснювальній записці до постанови, прийняте рішення сприятиме лібералізації зовнішньоекономічної діяльності і ліквідує застарілі бар'єри зовнішньої торгівлі. «Постанова скасовує обов'язкову бюрократичну процедуру реєстрації контрактів, чим фактично відкриває вільний експорт металобрухту, покращує бізнес-клімат у країні і значно зменшує корупційні ризики в цій галузі», - наголошується в документі.

За розрахунками уряду, спрощення процедури експорту металобрухту дозволить збільшити надходження валютної виручки в країну і встановити баланс інтересів заготівельників, експортерів і споживачів металобрухту. «При цьому суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності надаватимуть меншу кількість дозвільних документів для митного оформлення експорту продукції», - наголошується у записці до постанови.

Як повідомляв УНІАН, за 11 місяців 2016 року обсяги експорту брухту становили 252 тис. тонн проти 1,2 млн тонн за аналогічний період 2015 року.